Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da će, ukoliko Kristijan Šmit nastavi sa provokacijama, pozvati srpske predstavnike da se povuku iz rada u zajedničkim institucijama.

– Sutra sam u 10.00 časova u Istočnom Sarajevu zakazao sastanak sa srpskim predstavnicima na nivou Savjeta ministara i otvoreno ćemo razgovarati o ovoj mogućnosti. Smatram da je bespredmetno da i dalje budemo u zajedničkim institucijama ako se nastave napadi na Republiku Srpsku, njenog predsjednika i institucije, kao i sa kršenjem Ustava i Dejtona – naglasio je Košarac.

On je naveo da Kristijan Šmit nema ni pravo ni legitimitet da bilo šta govori o Republici Srpskoj, o njenom rukovodstvu i institucijama.

– Uzurpator Šmit konačno da shvati – neka prestane da nas provocira! Srpska vas neće! Niste dobrodošli! Nećemo nasjesti na provokacije nedobronamjernog stranca, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik – istakao je Košarac u objavi na Instagramu.

On je naveo da Srpska ima legalne i letitimne institucije, demokratski kapacitet u odlučivanju i uvijek postupa u skladu sa Ustavom i Dejtonom sporazumom, te da građani Republike Srpske stoje uz predsjednika Republike Milorada Dodika i njegovu politiku u zaštiti Srpske.

– Nikada nećemo pristati na to da nam mešetar Šmit kroji pravila. S kojim pravom se on okomio na institucije Republike Srpske i njenu imovinu, koju žele da nam uzmu? S kojim pravom bi taj nesrećnik Šmit da prekraja izbornu volju građana Srpske?! Јedino što Šmit uspijeva jeste da dodatno komplikuje i otežava odnose u BiH. Njegovo bahato, podlo i bezobrazno ponašanje mora prestati odmah! – konstatovao je Košarac.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakCvijanović: Sastanak prošao u dobroj atmosferi; Prisutne upoznala o 14 prioriteta BiH (VIDEO)
Naredni članakŠpirić-Radmanović: Budno se analizira situacija koju je izazvao Šmit svojim nelegalnim djelovanjem (FOTO)