Kultura

Konkurs za izložbu fotografija “Pravoslavlje na internetu”

Društvo ljubitelja fotografije, filmskih i video ostvarenja “Beofoto” iz Beočina raspisalo je konkurs za učešće na 14. Međunarodnoj izložbi fotografija “Pravoslavlje na internetu”.

Otvaranje izložbe fotografija sa pravoslavnom tematikom zakazano 
je za 9. novembar, a rok za slanje radova je 13. oktobar, saopšteno je iz Društva “Beofoto” iz Beočina. 

“U proteklih trinaest konkursa organizatoru je stiglo 2.785 fotografija od strane 785 autora iz 24 zemlje. Rekordan broj učesnika bio je 2017. godine – 97 autora iz 12 zemalja sa 411 fotografija”, navedeno je u saopštenju. 

Ova kulturna manifestacija koja se organizuje pod pokroviteljstvom opštine Beočin, prvi put održana 2006. godine, priređuje se u slavu Svetog ispovjednika Varnave Nastića, vladike hvostanskog i beočinskog. 

Za tradicionalnu smotru fotografija sa pravoslavnim sadržajem treba poslati do pet fotografija u elektronskom obliku, formata 20 puta 30 centimetara /20,3 h 30,5/ u 300 dpi. 

Pravo učešća na konkursu imaju radovi koji su prethodno objavljeni na bilo kojoj internet adresi. Fotografije se šalju na mejl adresu ademovski@gmail.com Kotizacija se ne plaća. 

Detalji o konkursu nalaze se na sajtu http://www.beofoto.rs/ . 

U konkurenciju za izbor najuspješnijih ulaze fotografije pristigle zaključno sa 13. oktobrom. Žiri Foto kino i video saveza Vojvodine od prihvaćenih radova izabraće one koji će se naći u katalogu i na 14. izložbi, čije otvaranje je zakazano za subotu, 9. novembra, u 19.00 časova u Domu kulture u Beočinu. 

Priznanja i pohvale biće dodijeljene u pojedinačnoj konkurenciji i za kolekciju, kao i nagrada “Sava Dragojlović”, ustanovljena 2014. godine, za najbolju fotografiju domaćeg autora u izboru žirija organizatora, ističu iz Društva “Beofoto”. 

Foto: rtv.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close