Sport

Kokoškov: Imam želju da vodim Srbiju, ali neka Đorđević još dugo bude selektor

Košarkaški stručnjak Igor Kokoškov izjavio je da bi voleo da jednog dana postane selektor reprezentacije Srbije, ali da to nije realno u skorijoj budućnosti. Kokoškov je dao punu podršku radu Aleksandra Đorđevića.

– Srpska reprezentacija ima, ne dobrog, nego fenomenalnog selektora i čovjeka Aleksandra Đorđevića, zaista svi treba da budemo presrećni što je odlučio da se bavi time i da ima energiju, entuzijazam i ambiciju da bude selektor. Јa mu želim da dokle god ta želja postoji kod njega bude na tom mjestu. Rezultati su vrlo konkretni i vrlo opipljivi, pogledajte samo šta su uradili posljednje četiri godine. Moja želja za radom sa nacionalnim timom naravno da postoji, ali to nije želja u kratkoročnom planu i Bože zdravlja neka Sale bude selektor još mnogo, mnogo godina – rekao je Kokoškov.

 Osvajač evropske titule sa Slovenijom 2017. godine pobjedom u finalu baš nad Srbijom, poželio je sve najbolje “Orlovima” na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kini.

– Ne bih izdvojio neka posebna očekivanja, prije bih im poželio sve najbolje, da svi budu zdravi, da se odazovu pozivu selektora. Da naprave dobru atmosferu i da korak po korak mogu daleko da doguraju. Ne treba se baviti spekulacijama, jednostavno korak po korak od prvog okupljanja do prve kontrolne utakmice, odlaska na turnir. Stabilnim i krupnim koracima ići napred i mislim da će biti jedno dobro ljeto za srpsku reprezentaciju – rekao je.

Kokoškov je poslije otkaza u Finiksu, gde je dobio šansu da vodi NBA tim kao prvi trener iz Evrope ikada u najjačoj ligi sveta, odlučio da se pridruži stručnom štabu Sakramenta na poziv generalnog menadžera Vlada Divca.

– Prethodna godina u Finiksu je bila sjajno iskustvo. Neke stvari u životu kliknu, a neke ne, i tu nema prostora za neki gorak osjećaj. Na sve gledam kao na dobro iskustvo i nastavljam dalje. Kingsi su nova stranica, imaju potencijal, imaju talenat i očekivanja su da naprave taj sljedeći korak i budu pretendenti za plej-of i da idu dalje. Zaista mislim da je ovo za mene bila prava odluka, osim u profesionalnom smislu, blizu je Finiks gde živim trenutno i gdje je moja porodica – kaže Kokoškov.

Zvijezdu Denvera Nikolu Јokića označio je kao jednog od pet najboljih košarkaša sveta, za tandem iz Sakramenta Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu izjavio je da su vrlo standardni i predvidio im odličnu sezonu, dok je za Miloša Teodosića rekao da bi ostao duže u NBA ligi da se ranije odlučio da odlazak “preko bare”.

Kokoškov će predstojećeg vikenda biti predavač 18. Beogradske trenerske klinike u hali “Ranko Žeravica”, zajedno sa Stenom van Gandijem, Milanom Tomićem i Aleksandrom Lukmanom.

Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close