Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je danas da su zaključivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma prije 28 godina prekinuta ratna dejstva, ali ne i napadi na Republiku Srpsku.

– Za prethodnih 28 godina ne postoji nijedan dan da međunarodni kasapi nisu činili nešto kako bi oslabili poziciju Republike Srpske, s ciljem njenog ukidanja – rekao je Kojić Srni.

Ukazao je da Srpska i njene institucije žele da se poštuje sve što je potpisano Dejtonskim sporazumom, iako mnoge stvari nisu po volji srpskog naroda, ali je zarad mira i to prihvaćeno.

– Nije tako kada je u pitanju političko Sarajevo i njihovi nalogodavci iz zapadnih ambasada koji očigledno ne žele mir na ovim prostorima. Žele BiH samo za sebe, državu bez Srba, a to najbolje pokazuje sadašnje stanje u samom Sarajevu u kojem su Srbi statistička greška – naveo je Kojić.

On je ocijenio da nije slučajno izabran 22. novembar, dan nakon obilježavanja 28 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, za početak suđenja institucijama Republike Srpske, ističući da “zapadna bulumenta preko Suda BiH pokazuje da je spremna za završni udarac urušavanja ovog sporazuma”.

– To je dan kada međunarodna zajednica preko Suda BiH pokušava urušiti Dejtonski sporazum i razvlastiti Republiku Srpsku, dan kada se sudi Ustavu Republike Srpske, Narodnoj skupštini i na kraju volji naroda iz Republike Srpske – rekao je Kojić.

Istakao je da je srpski narod stradalnički.

– Nikad nećemo prihvatiti da nam se nameću zakoni i da nam kapu kroji lažni diplomata Kristijan Šmit. Ovo je naša otadžbina i o njoj će brigu voditi onaj kome narod na izborima ukaže povjerenje – rekao je Kojić.

On je podsjetio da još niko nije adekvatno osuđen za zločine počinjene nad Srbima širom BiH u prethodnom krvavom ratu.

– Nikada se nijedan međunarodni funkcioner nije pojavio na parastosima za ubijene Srbe, nikada nam niko nije rekao “Oprostite, žao nam je”, ali svakodnevno pokušavaju da nas predstave kao genocidan narod – rekao je Kojić.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakIsplaćeno više od dva miliona KM premije za mlijeko
Naredni članakStevandić: Srpska teži da ostane slobodna