Bošnjaci širom BiH koriste svaku priliku da pod parolom “marša mira” propagiraju ratne ideje, podižu tenzije i proslavljaju zvjerstva koja su počinili nad Srbima, rekao je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Nakon što su ponovo u Kotor Varošu i Bosanskoj Krupi defilovali pripadnici za zastavama takozvane Armije BiH i Palestinske uprave uz povike “Tekbir – Alahu ekber”, Kojić je rekao da bi Sud i Tužilaštvo trebali da se pozabave ovim pitanjem jer su poruke koje se šalju sa ovakvih skupova postale konstantne kada je u pitanju Federacija BiH.

– Do sada nisu reagovali i time samo daju znak da je dozvoljeno nekažnjeno ubijati Srbe i povrh svega i skoro 30 godina nakon rata je dozvoljeno nekažnjeno podizati tenzije i ponovo pozivati na nove sukobe – naglasio je Kojić.

Prema njegovim riječima, U BiH nema mira sve dok se budu održavala ovakva okupljanja i budu slale ratne poruke jer dolaze iz FBiH u kojoj porodicama srpskih žrtava nije dozvoljeno da na dostojanstven način obilježe mjesta stradanja, uglavnom civilnog srpskog stanovništva.

– Ne vidimo i ne čujemo ni američkog ambasadora Majkla Marfija niti Kristijana Šmita da osude ovakva okupljanja, ali čim bilo koji Srbin kaže da je iz stradalničke porodice, odmah bi da ga sankcionišu i ućutkaju – istakao je Kojić.

Takovani “marš mira” održani su u Kotor Varošu i Bosanskoj Krupi gdje su uniformisana lisa nosila ratne zastave takozvane Armije BiH i Palestinsnske uprave.

Među njima je bio i veći broj mladih i djece u maskirnim uniformama, zelenim beretkama i obilježjima zloglasne Armije BiH, koji su uzvikivali “Alahu ekber”.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članak“Rast antisemitskog djelovanja u dijelovima BiH naseljenim muslimanima”
Naredni članakDodik: Predložiću da minimalna plata u Srpskoj bude 1.050 KM