KulturaVijesti

Književno veče u Narodnoj biblioteci nakon dvije decenije

U Narodnoj biblioteci u Doboju sinoć je održano književno veče nakon gotovo dvije decenije.Ranijih godina ova kulturna ustanova je bila uskraćena da organizuje ovakve događaje zbog nedostatka prostora. Objekat koji je dokrajčila poplava prije dvije godine nedavno je renoviran, a čast da otvori sezonu književnih događaja u Biblioteci pripala je književnici i pjesnikinji Jovanki Stojčinović Nikolić.

-Počastvovana sam što ću o svojim stihovima govoriti u ovim obnovljenim prostorijama. U ovom objektu književne večeri nisu održavane gotovo dvije decenije. Drago mi je što sam upravo ja ta koja otvara večeri poezije u ovoj kulturnoj ustanovi, istakla je dobojska pjesnikinja.

U okviru književne večeri pod nazivom „Odabrani čas“  Stojčinovićeva je predstavila stihove koje je posvetila Doboju.U pripremi je kaže i nova zbirka u kojoj će se naći i pjesme o  katastrofi koja je prije dvije godine zadesila ovaj grad.

Direktor Biblioteke Slavica Gostimirović navela je da će poslije sezone godišnjih odmora otpočeti niz književnih i pjesničkih večeri.

-Jedno veče ćemo posvetiti jeziku , s obzirom da je ova godina posvećena očuvanju srpskog jezika, tako da će prof. dr Duško Pevulja iz Banjaluke da promoviše svoju knjigu „Razgovori o jeziku“, rekla je Gostimirovićeva.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close