High Tech

Kia potvrdila da će Xceed premijerno biti predstavljen 26. juna

Kia je nedavno objavila prve zvanične fotografije za model Xceed. Riječ je o krosover varijanti Ceed linije modela. Ubrzo nakon zvanične, na internetu se pojavilo još par procurjelih fotografija.

Novi Kia Xceed će premijerno biti predstavljen krajem ovog mjeseca. To su potvrdili predstavnici kompanije. Ovaj model će u gami južnokorejskog proizvođača biti pozicioniran pored modela Ceed, Ceed Sportswagon i Proceed. Novi krosover će takođe popuniti prazninu u SUV gami između modela Stonic i Sportage.

Kia se odlučila da ovom urbanom krosover modelu podari dizajn koji podsjeća na kupe. Na neki način, ovo nas podsjeća na ono što je Mercedes uradio sa svojim GLA modelom. Rezultat je automobil koji je poželjniji “od mnogih viših, većih SUV modela”. To je rekao Emilio Herera, jedan od zvaničnika kompanije Kia u Evropi.

Najveći konkurenti novom Xceed modelu će biti Ford Focus Active, kao i drugi, tradicionalniji SUV modeli njegovih dimenzija. Predstavnici Kie su izjavili i da će Xceed kupcima ponuditi veliki prostor u kabini i prtljažniku, koji veličini parira nekim od najprodavanijih SUV modela u Evropi.

Još uvijek se ne zna da li će Kia Xceed biti dostupna sa pogonom na sva četiri točka. Međutim, postoje velike šanse da se to neće desiti, te da će on imati pogonske sklopove kakvi se već nalaze na modelima Ceed linije. Ipak, mogli bi da vidimo neke nove režime vožnje.

Kia standardne modele Ceed i Proceed prodaje sa turbo benzinskim agregatima koji razvijaju i do 201 KS. U ponudi je i jedan dizelaš. Inženjeri kompanije rade na plug-in hibridnom pogonskom sklopu za te modele, koji će se vjerovatno naći i na modelu Xceed.

Novi Kia Xceed će premijerno biti predstavljen 26. juna, kada će sve biti poznato.

Foto: kia.com

Izvor: Nezavisne

Prikaži više

Povezani članci

Provjeri takođe

Close
Back to top button
Close