High Tech

Kako bi mogao da izgleda novi Sandero (FOTO)

Nova generacija modela Sandero trebalo bi da se pojavi do kraja godine.

Pristupačni hečbek, koji se kod nas prodaje pod značkom brenda Dacia, a na nekim svjetskim tržištima – poput Rusije i Južne Amerike, sa amblemom marke Renault, uskoro bi trebalo da dobije svoje novo izdanje.

Sandero se iz godine u godinu i iz generacije u generaciju, sve bolje prodaje, pa se očekuje da taj trend nastavi i sa novom, trećom generacijom.

S obzirom da su auto-paparaci u više navrata uslikali kamuflirani test prototip novog modela, već se uveliko spekuliše kako će Sandero izgledati kada bude predstavljen ove godine.

Oglasili su se i nezavisni dizajneri koji pokušavaju da kompjuterskim renderima anticipiraju izgled budućih produkcijskih modela. Međi njima je i poznato ime – Nikita Čujko, koji je na sajtu Kolesa.ru objavio dva spekulativna rendera budućeg Sandera, onako kako ga on vidi.

Vozilo na ovim renderima ima oznaku Renault, jer Dacia svoje automobile u Rusiji prodaje pod značkom francuskog brenda, ali uz nešto drugačiju masku, možemo da zamislimo i verziju sa amblemom rumunskog proizvođača.

Ostaje nam da sačekamo premijeru i vidimo u kojoj mjeri je Nikita predvidio izgled novog Sandera, koji bi trebalo da deli CMF-B mehaničku platformu sa modelima kao što su Renault Clio i Captur ili novi Nissan Juke.

U tom slučaju, motorizacija bi mogla da obuhvati atmosferski 1.0-litarski SCe benzinac sa 3 cilindra i 75 KS, kao i 1.0 TCe turbopunjeni trocilindraš sa 100 “konja”, dok bi na raspolaganju bio i 1.5 Blue dCi dizelaš sa 85 KS.

U vrhu ponude bi mogao da se nađe 1.6 E-Tech Hybrid sa 140 KS iz novog Renaulta Clio.

Foto: Render – Kolesa.ru

Izvor: B92


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close