Vijesti

Jutros bez zastoja,magla u kotlinama

BANJALUKA, 21. NOVEMBRA /SRNA/ – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a magle mjestimično ima u kotlinama i duž riječnih tokova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. Zbog minerskih radova na magistralnom putu Banjaluka-Crna Rijeka, kod "MHE Bočac", od 14.00 do 14.30 časova biće na snazi privremena obustava saobraćaja. Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani", zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac". 
Radi bezbjednog saobraćanja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj uspostavljen je poseban režim saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, na području "Đokinog potoka", i na dionici regionalnog puta Prnjavor-Stanari, na području "Prnjavorske petlje", izmijenjen je režim saobraćanja zbog ulaska i izlaska transportnih vozila sa građevinskim materijalom i građevinskih mašina koje učestvuju na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestovo gdje je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 15 tona nosivosti. 
Saobraćaj za sva vozila potpuno je obustavljen zbog izgradnje mosta-vijadukta na dionici regionalnog puta Stari Majdan dva-Lamovita. Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja do 15 minuta, u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. 

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina izmijenjen je režim saobraćanja u naselju Gredice. Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice. Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Sapna-Karakaj-Zvornik u mjestu Zaseok u periodu od 8.00 do 16.00 časova biće povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propušatanja. Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta Tuzla-Ugljevik u mjestu Banj Brdo, lokalitet Simina cesta, biće povremeno obustavljan saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova. Obustave će trajati 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta. 

Od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, aktuelne su priveremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica, i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja. Zbog deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, opština Brod, do 16. decembra biće povremenih obustava na dionici magistralnog puta Brodsko Polje/Brusnica, radnim danima od 8.00 do 15.00 časova. Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja. Vozila saobraćaju usporeno na graničnim prelazima Orašje-Županja i Brod-Slavonski Brod, zbog radova na području Hrvatske, pa se vozačima preporučuje da što manje koriste ova dva prelaza. 

 

Izvor: Srna

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close