Zanimljivosti

Japanske vrećice čaja u obliku morskih stvorenja “oživljavaju” u vašoj šoljici

Booking.com

Proizvođači čajeva proteklih godina počeli su se udaljavati od tradicionalnog načina pakovanja čaja te sve češće dolaze do raznih kreativnih rješenja. Tako su Japanci svojim kesicama čaja koje “oživljavaju” u šolji pokazali kako im pripada sva slava vezana za umjetnost savijanja papira. Kompanija naziva Ocean Teabag kreirala je jedistvene kesice za čaj u obliku raznih morskih stvorenja koja izgledaju potpuno realistično kada se zaliju vodom. 

U kolekciji stvorenja koja mogu plivati u vašoj šoljici su hobotnica, morske zvijezde, delfini, meduze, pingvini, izopodi… Kreatori kesica kažu kako je sve krenulo od delfina, a poslije su im nadolazile nove ideje. 

Na primjer, vrećica čaja u obliku lignje ispunjena je crnim čajem, što je inspirisano tintom koju ispuštaju lignje. S druge strane, vrećica u obliku hobotnice ispunjena je poznatim Keemun čajem.

Svaka originalna kesica ovog japanskog čaja košta oko 1,820 yena, odnosno 16 dolara. Među kupcima je najpopularnija kesica u obliku hobotnice, dok su mnogi zainteresovani i za kesicu delfina koja je ispunjena čajem od kamilice.

Čaj u Japanu masovno se konzumira zbog zdravstvenih koristi. Nažalost, proizvodnja japanskog čaja je na najnižem nivou, što znači da mnogi moraju putovati u zemlju izlazećeg sunca po ukusni japanski čaj. Na sreću, zanimljive japanske vrećice čaja mogu se naručiti i putem online shopa.

Foto: Ocean Teabag

Izvor: Klix

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close