Vijesti

Izmjene saobraćaja na dionicama na kojima se izvode radovi

Saobraćaj se jutros na svim važnijim putnim pravcima odvija bez zastoja, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor za saobraćaj je zatvorena petlja “Mahovljani”, pa vozači mogu da koriste petlju “Aleksandrovac”.

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnim putnim pravcima Prijedor-Kozarac i Otoka /granica Srpske i FBiH/-Novi Grad.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac na području mjesne zajednice Ada zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, u dužini od 800 metara.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnog puta Šekovići-Donje Caparde vozila saobraćaju jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Na području opštine Kotor Varoš u toku je rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne i kanalizacione mreže zbog čega je do 1. septembra izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik. Zbog radova na istom projektu do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćaja i na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići.

Usporeno se saobraća i na dionicama magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj. Na tom dijelu u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na putu Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila.

Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac kroz selo Brestvo. Na ovom putnom pravcu na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona. Planirano je da radovi traju do 31. decembra.

U mjestu LJubačevo na regionalnom putu Karanovac-Kneževo zbog aktiviranog klizišta saobraća se neizmjenično jednom trakom.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Mačkovac-Čelić /granica Republike Srpske i Federacije BiH/, Nevesinje-Berkovići, Razvoj-Rudanka /u mjestu Gornja Ostružnja/, Ukrina-Vijaka i Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva gdje će saobraćaj privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding “Drinatrans” iz Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zbog deminiranja terena povremene obustave saobraćaja na snazi će biti na putnim pravcima Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, Doboj-Petrovo u mjestu Sočkovac, Kotor Varoš-Obodnik mjestu Rujevica, Kobaš jedan-Derventa u mjestu Begluci, Skipovac Donji-Skipovac Gornji, te u mjestu Kladari Donji na području opštine Brod.

U Federaciji BiH aktuelni su radovi na dionici auto-puta Lepenica-Tarčin na izlazu iz tunela Grab, zatim magistralnim putevima Jablanica-Mostar, Nemila-Topčić Polje, Priboj-Simin Han i Simin Han-Kalesija.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na magistralnom putu Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Izvor: amsrs

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close