Na protestu “Granica postoji” u Doboju građani su poručili da nikada neće odustati od Republike Srpske i odbrane njenih institucija.

Oko 5.000 građana prisustvovalo je u dobojskom naselju Vila na liniji razgraničenja na mirnom protestu.

– Istorija se ponavlja. Poput Šćepana Lažnog Malog, koji je došao ne zna ni otkuda ni koga je poslao. Sada dolazi Šćepan Lažni Šmit – rekao je pjesnik Milan Kuzmić.

Mirnom protestu u Doboju prisustvovala je i Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH, Srđan Amidžić, ministar finansija i trezora u Savjetu ministara, Sanja Vulić, šef kuba poslanika u PD PS BiH, Obren Petrović poslanik u PD PS BiH, Radovan Kovačević, delegat u Domu naroda PS BiH, Igor Žunić, šef kluba poslanik u NS RS, te Danijel Jošić i Mladen ilić poslanici u NS RS.

– Kakvi budemo danas bićemo dovijeka. Znali smo to i u istoriji, znaćemo i sada. Samo kod nas postoje granice, granice pravde i nepravde. Našom borbom protiv kolonizatora mi se borimo i za one s druge strane granice, jer oni nisu ni svjesni da su danas kolonija. Ukoliko nenj budu slušali nas 5.000 ovdje, sutra će nas biti 50.000. Računaju na to kao i tokom bombardovanja SR Јugoslavije 1999. godine da “Srbe treba spokojno bombardovati, jer će to brzo zaboraviti”. Mi to nikada nećemo zaboraviti – rekao je Aleksandar Novaković.

Na kraju mirnog protesta pušteni su baloni u bojama zastave Republike Srpske.

Podsjećamo, nakon što je MUP Kantona Sarajevo zabranio održavanje mirnih protesta “Srpska pred sudom” u Sarajevu, Odbor za zaštitu Srba u Federaciji pozvao je građane da danas, dođu na četiri lokacije međuentitetske linije kako bi izrazili nezadovoljstvo pravosuđem BiH.

Foto: rtrs.tv, rtvdoboj.org, Ustupljene fotografije

Video: RTRS

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Počela nastava u svim dobojskim osnovnim i srednjim školama (FOTO/VIDEO)
Naredni članakVRIJEME: Sutra sunčano i još toplije