Zanimljivosti

Ispovjest Eskobarove žene: Plašila sam se da ga ostavim

Viktoria Eugenia Henao, danas 58-godišnjakinja, Pabla Eskobara je upoznala kada je imala samo 12 godina.

Međutim, već je tada zapela za oko 23-godišnjem Eskobaru koji se brzo uspinjao u kriminalnoj hijerarhiji.

Imala je svega 14 godina kada je Escobar prisilio na pobačaj u nekoj mračnoj ulici.

“Nisam znala što se događa, samo sam pokorno slijedila”, otkrila je u svojoj novoj biografiji, opisujući kako je žena kod koje su ju odveli gurala neke plastične cijevi u nju dok nije počela krvariti.

Potom ju je Eskobar odveo kući te joj rekao da slijedi upute koje joj je žena dala i da ga obavještava o svom stanju.

I nakon traumatičnog pobačaja, ostala je s Pablom. Godinu dana kasnije, kada je imala samo 15 godina, vjenčali su se crkvi Svetog trojstva u kolumbijskoj Palmiri.

Ni Pablovi niti njeni roditelji nisu htjeli prisustvovati vjenčanju, a Victoria se tog dana sjeća s pomiješanim osjećajima.

“S jedne strane sam ga voljela, ali se istovremeno i strahovito bojala”.

Ubrzo je počela slušati glasine o Pablovnim brojnim preljubima i avanturama, međutim jednostavno nije htjela provjeravati njegove džepove ili tražiti tragove ruža.

Živjeli su zajedno, ona bi ujutro odlazila u školu, a poslije povratka kući preuzimala ulogu domaćice.

Ubrzo je zatrudnjela. Tada u četvrtom srednje prisjeća se kako je tražila od profesorice engleskog da ju pusti sa ispita jer joj je pukao vodenjak,

Kako je rastao Eskobarov uticaj tako je i broj ljubavnih afera bio sve veći, a najpozntija je bila ona s Wendy Chavarriaga Gil koja je trajala više godina.

Viktoria kaže da Pabla, s tada 28-godišnjom brinetom zelenih očiju, upoznao njegov prijatelj, bogat i uticaj

“Nisam ga mogla ostaviti, ne samo zato što sam ga voljela nego i iz straha. Osjećala sam potpuno bespomoćno, i  nisam znala što će biti s mojom djecom i sa mnom bez njega”, rekla je, prenosi Daily Mail.

Nije se bojala samo njegovih rivala, nego i Pabla.

“Čak sam se plašila da bi mi i najmoćniji čovjek Kolumbije mogao nešto napraviti ako ga ostavim”, rekla je.

Strah je bio itekako opravdan, jer Pablo nije prezao ni od čega. Kasnije se pokazalo da je bio naručio i ubojstvo dugogodišnje ljubavnice Gil kada je pomislio da je postala doušnik, prenosi Net.

Nakon atentata na ministra pravosuđa 1993. 35-godišnja Victoria, sada već majka dvoje djece, morala je s Pablom i djecom u bijeg. Kako su zahtjevi za izručenjem postajali sve glasniji, a obruč oko narkobosa se sve više stezao, Pablo je konačno poslao svoju suprugu i djecu u zgradu pod vladinom zaštitom.

Eskobar je ubijen 2. decembra 1993. Na vrhuncu moći kontrolisao je 80 odsto prometa kokaina  iz Kolumbije u SAD te je bio težak najmanje 30 milijardi dolara.

Foto: N.N.

Izvor: Nezavisne

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close