Republički inspektor za hranu izvršio je kontrolu kod uvoznika i distributera za napitak kompanije Koka-kola – romerkvel emoušn bluberi pomergranat /romerquelle emotion blueberry pomegranate/ i uvidom u poslovnu dokumentaciju utvrđeno je da sporni proizvod u prethodnom periodu nije plasiran na tržište Republike Srpske, rečeno je u Inspektoratu Srpske.

Republičkim inspektorima za hranu koji vrše nadzor u spoljnotrgovinskom prometu na graničnim prelazima i carinskim ispostavama u Republici Srpskoj naloženo je da, ukoliko uoče pošiljku ovog proizvoda prilikom uvoza, obavezno izvrše kontrolu i uzorkovanje za laboratorijsku analizu.

Inspektorima za hranu na nivou jedinica lokalne samouprave naloženo je da u redovnim kontrolama u unutrašnjem prometu i trgovačkim objektima obrate pažnju da li se ovaj proizvod nalazi u prometu, naveli su u Inspektoratu za Srnu.

Agencija za bezbjednost hrane BiH je kao mjeru predostrožnosti dostavila Republičkoj inspekciji za hranu obavještenje o slučajevima oštećenja zdravlja kod potrošača u Hrvatskoj, koji su konzumirali sporni napitak.

Foto: inspektorat.vladars.net

Izvor: SRNA

Prethodni članakU petak u Mrkonjić Gradu skup “Granica postoji”
Naredni članakBudimir: Usklađivanje platnih koeficijenata odvijaće se planiranom dinamikom