Vijesti

Informativna radionica “Saradnja izvan grantova”

Booking.com

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) iz Sarajeva uz partnersku podršku kancelarije projekta Tehničke podrške organizacijama civilnog društva (TACSO) u Bosni i Hercegovini –projekat TACSO je finansiran od strane EU, održava informativnu radionicu „Partnerstvo između civilnog društva i biznisa u BiH – Saradnja izvan grantova“ u ponedeljak, 24.10.2016. u Doboju, hotel Integra, Vidovdanska bb, sa početkom u 12h.

 

Radionice se organizuju u okviru Programa Ljudi ljudima (People to People – P2P), koji je dio strategije Evropske komisije za podršku civilnom društvu kao i bitna komponenta TACSO projekta koji finansira EU.

 

Radionice su osmišljene na način da doprinesu promociji partnerstva između organizacija civilnog društva (OCD) i biznisa kao strategiji za njihov dugoročni razvoj te društveno odgovornom poslovanju (DOP) kao dobrobiti za socijalni, ekonomski i okolišni aspekt života u lokalnim zajednicama i bh. društvu u cjelini. Radionice će također pružiti mogućnost učesnicima da procijene koristi od saradnje između  OCD i biznisa, te da definišu potencijale za budući razvoj DOP-a, da se identifikuje glavne smetnje za njegovu širu primjenu kao i potrebu za podrškom radi prevazilaženja ovih smetnji. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa glavnim preporukama za jačanje partnerstva između OCD i biznisa, koji su razvijeni kroz lepezu lokalnih i regionalnih civilnih inicijativa podržanih od strane TACSO programa.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close