Sport

IN MEMORIAM: Poginuo bivši reprezentativac Španije Hose Antonio Rejes

Bivši fudbaler Sevilje, Arsenala i madridskih rivala Reala i Atletika Hose Antonio Rejes, poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći.

Tragičnu vijest je prenio fudbalski klub u kojem je i ponikao, Sevilja, bivši reprezentativac Španije je život izgubio u sudaru, koji se dogodio u njegovoj rodnoj Uteri, u svojoj 35. godini.

Rejes je karijeru počeo u redovima Sevilje, preselio se 2004. godine u Arsenal, igrao je godinu dana na pozajmici u Realu, prije nego što se 2007. godine vratio u domovinu u redove madridskog Ateltika.

Nakon četiri godine u redovima “Јorgandžija”, od kojih je jednu proveo na pozajmici u Benfiki, vratio se u Sevilju, čije boje je branio od 2012. do 2016. godine, potom je igrao za Espanjol, Kordobu, kineski Sinkjang i Ekstramaduru, posljednji klub u svojoj prijevremeno okončanoj karijeri.

Osvajao je sa Seviljom Ligu Evrope u tri navrata, na startu karijeri i špansku Segundu, dok je sa Arsenalom bio prvak Engleske 2004. godine, osvojio je i FA kup i Komjuniti Šild, sa Realom je podigao trofej u Primeri, sa Atletikom osvojio još dvije titule u LE, kao i u Uefa Superkup, dok je sa Benfikom osvojio Kup Portugalije.

Za reprezentaciju Španije je upisao 21 nastup, postigao je četiri pogotka.

Foto: Profimedia

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close