Vijesti

Imena srpskih mučenika na površini rijeke Save (FOTO)

U okviru obilježavanja Dana sjećanja na stradanje Srba u zločinačkoj hrvatskoj vojno-policijskoj akciji “Oluja” večeras će na površini rijeke Save kod mosta u Sremskoj Rači hologramom biti prikazana imena srpskih mučenika, a na nebu hologram Bijelog anđela.

Biće otkrivena i spomen ploča, prvo obilježje stradalim Srbima tokom “Oluja”, koju će na mostu na Sremskoj Rači otkriti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Ovaj most je nemili svedok užasa i patnje srpskog naroda. Spasavajući sebe i svoju djecu od zločina i sigurne smrti, ovuda, kao žrtve etničkog čišćenja, prođoše stotine hiljada Srba Krajišnika u avgustu 1995. godine. Došavši u Srbiju našli su nadu, utočište i spas – piše na ploči.

Srbija i Republika Srpska obilježiće večeras 25 godina od zločinačke akcije “Oluja”, u kojoj je protjerano više od 250.000 Srba, a ubijeno 2.000. Na skupu, koji će početi u 19.30 časova, neće se govoriti samo o žrtvama “Oluje”, nego uopšte o stradanju srpskog naroda.

Ovogodišnja komemoracija nosi naziv “`Oluja` je pogrom, otadžbina neće zaboraviti”, kako bi se poslala snažna poruka da matica osjeća bol svih Srba, ma gdje se oni nalaze, pišu Večernje novosti.

Foto: Novosti/S. Kostić

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close