Sport

Huligani bacali baklje na kuću direktora Јunajteda (VIDEO)

Fudbalski klub Mančester Јunajted je saopštio da će svako ko počini kriminalno djelo ili upadne na tuđi posjed doživotno biti izbačen sa stadiona.

Grupa navijača Mančester Јunajteda napala je kuću izvršnog direktora tog fudbalskog kluba Eda Vudvorda i uzvikivala “da će on umrijeti”.

Navijači su se okupili kasno sinoć ispred Vudvordove kuće u Češiru, a na video snimku objavljenom na društvenim mrežama, vidi se kako jedan od njih baca baklju na glavnu kapiju kuće 48-godišnjeg funkcionera kluba.

Kako je preneo Bi-Bi-Si, Vudvord koji je oženjen i ima dvoje male djece, nije bio u kući u vrijeme incidenta.

Mančester Јunajted je saopštio da će svako ko počini kriminalno djelo ili upadne na tuđi posjed biti doživotno izbačen sa stadiona.

– Јedna je stvar kada navijači izražavaju mišljenje, a šteta i ugrožavanje života je druga stvar. Za to jednostavno nema izgovora. Znamo da će fudbalski svijet sa nama biti ujedinjen dok sarađujemo sa policijom Mančestera na identifikaciji počinilaca ovog neopravdanog napada – navodi se u saopštenju kluba sa Old Traforda.

Navijači su nezadovoljni rezultatima Јunajteda, ali prije svega radom Eda Vudvorda.

Ekipa je peta u Premijer ligi sa 33 boda zaostatka za vodećim Liverpulom, a mnogi navijači za to krive Vudvorda.

U utakmicama protiv Barnlija u prvenstvu i Tranmera u FA kupu navijači su pjevali pjesme protiv Vudvorda i u više navrata pozvali vlasnike kluba, porodicu Glejzer, da odu.

Vudvord je savjetovao porodicu Glejzer tokom preuzimanja Mančester Јunajteda 2005. godine, prije nego što je postavljen na visoku funkciju u klubu.

Foto: Mirror

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close