High Tech

Hoće da iskorjene teorije zavjere: Uklonjeno desetine hiljada video-snimaka

YouTube se pridružio ostalim internet-platformama i društvenim mrežama u suzbijanju sadržaja povezanog sa organizacijom QAnon. Kako su rekli, zabranjivaće bilo kakve video-snimke koji se služe teorijama zavjere kako bi opravdali nasilje.

Jedna od stvari koje tvrde iz QAnon-a, jeste i to da će se predsjednik SAD Donald Tramp na predstojećim izborima boriti protiv “grupe elitnih pedofila koji obožavaju Satanu”.

Kako je objavljeno na blogu platforme YouTube, na desetine hiljada video-snimaka i na stotine QAnon kanala uklonjeno je, a preduzeće se “još krupniji koraci u naporima za suzbijanje mržnje i uznemiravanja javnosti”.

Naveli su da pod objave mržnje i uznemiravanja spada “sadržaj koji prijeti nekome sugerišući da je subjekat neke od teorija zavjera”, a nova pravila stupaju na snagu čak tri godine nakon što se QAnon pojavio.

Sam Donald Tramp je, inače, nekoliko puta koristio svoj Twitter nalog kako bi podržao navode ove organizacije, ali je, kada su ga nedavno pitali o teorijama zavjere, rekao samo kratko da “ne zna ništa o QAnon-u, osim da se bore protiv pedofilije”.

Foto: depositphotos/steveheap

Izvor: B92


Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close