Sport

Habibov otac i trener preminuo od virusa korona

Abdulmanap Nurmagomedov, otac i trener Habiba Nurmagomedova, ruskog MMA šampiona u lakoj kategoriji, preminuo je od virusa korona u 58. godini života.

Svjetski poznati stručnjak za MMA u aprilu je imao problema s plućima, ali je odbijao da se testira na virus korona. Kada mu se stanje pogoršalo, prebačen je iz Dagestana u Moskvu, gdje je ustanovljeno da je inficiran kovidom – 19. Nekoliko dana kasnije pretrpio je srčani udar, nakon čega je pao u komi i nije uspio da se oporavi.

Porodicu Nurmagomedov je u prethodnih nekoliko mjeseci “pokosio” virus korona, od kojeg je preminulo nekoliko članova ove familije.

Abdulmanap je trenirao Habiba tokom čitave MMA karijere u kojoj Nurmagomedov još nema nijedan poraz. Dok je Habib bio dijete, njegov otac je u kući napravio dvoranu za treniranje, a bio je ekspert u rvanju i ruskoj borilačkoj tehnici sambo.

Iako nije mogao dobiti vizu i putovati na Habibove borbe u SAD, Abdulmanap je bio njegova najveća podrška. Habib je često objavljivao fotografije sa svojim ocem i isticao ga kao najvažnijeg čovjeka u karijeri.

Foto: AFP

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close