Vijesti

Grupa migranata tvrdi da su iz Slovenije vraćeni u Hrvatsku, a zatim prebačeni u BiH (FOTO)

U mjestu Ivanjska na području opštine Bosanska Krupa, u neposrednoj blizini granice sa Hrvatskom, juče je zatečeno 35 migranata. Oni su službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona rekli da su iz Slovenije preko Hrvatske vraćeni u BiH. Ove informacije za portal Kliks je potvrdio portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

– Policija je zatekla 35 migranata koji su se kretali pješke prema Bosanskoj Otoci. Kod sebe nisu imali dokumente, a dvojica od njih 35 su posjedovali prekršajne naloge koji su izdani u Sloveniji dan prije, dakle 27. augusta. Alžirac i Marokanac su kažnjeni jer su ilegalno prešli u Sloveniju – kazao je Šiljdedić.

S obzirom da niko od 35 migranata nije imao potvrdu da je ranije boravio u BiH ne može se sa sigurnošću tvrditi da su iz BiH prešli u Republiku Hrvatsku. Neki su potvrdili da su imali potvrde zahtjeva za traženje azila u BiH, ali su im oduzeti u Hrvatskoj.

Kliks saznaje da je grupa migranata pješke nastavila put ka Bihaću, te da su neki od njih imali i vidne povrede. Ali, iz MUP-a USK ističu da se ne može dokazati kada su i gdje nastale.

Ovaj portal je u posjedu prekršajnih naloga koji dokazuju da su jedan Alžirac i jedan Marokanac, dio grupe od 35 migranata, 27. augusta boravili na teritoriji Slovenije. Dva dana poslije zatečeni su na području BiH.

Foto: Kliks
Foto: Kliks

RTRS
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close