Sport

Grbić: Pale postaju baza za pripreme odbojkaša

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da srpski odbojkaši na Palama imaju odlične uslove za rad i da ovo mjesto postaje baza za njihove pripreme za velika takmičenja.

Grbić je rekao Srni da su odbojkaši Srbije na pripremama na Palama već treći put i da u ovom mjestu imaju odlične uslove za treninge, terene, hotele i dvorane.

– Ovdje se osećamo kao kod kuće. Sve radimo po planu kako smo predvidjeli sa momcima za koje smo se odlučili da učestvuju u kvalifikacionom turniru u Bariju u Italiji za Olimpijske igre u Tokiju. To je naš primarni cilj, kao i da budu zdravi i spremni za taj turnir – rekao je Grbić.

On je podsjetio da je iza njih naporna sezona – Liga nacija, evropski kupovi, plej-ofovi, a igrači su u proteklih godinu dana imali više od 50 utakmica,

Grbić očekuje da će se igrači tokom boravka na Palama odmoriti, ali i dobro pripremiti za izazove koji ih očekuju.

On je rekao da im je sportski inat pokretačka snaga.

– Srbija je zemlja sporta, a mi smo čudna nacija. Imamo inat koji je pokretačka snaga nas kao naroda i tim inatom uspjevamo da prebrodimo sve vrste prepreka. Mi smo sportska nacija koja s vremena na vrijeme ispliva sa odličnim rezultatom – rekao je Grbić.

On je istakao da mogu da pobjede ili izgube samo kao tim.

– Moje insistiranje je uvijek na tome da igramo kao ekipa i budemo spremni da podredimo ekipi svoj ego i individualne kvalitete – dodao je Grbić.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je da im mnogo znači dolazak na Pale, gdje za razliku od Beograda imaju mir, ali i izvanredne uslove za rad i mogu da se fokusiraju samo na ono što se dešava na terenu.

– Atmosfera u reprezentaciji je sjajna, s obzirom da smo svi bliski, ali i svesni da je pred nama veliki izazov. Igraćemo sa italijanskom reprezentacijom, koja je favorit, i pokazaćemo da možemo da pobedimo u Italiji – rekao je Atanasijević.

On je dodao da u odbojci i ženska i muška reprezentacija imaju jako dobre rezultate već dvije decenije, a nada se da će obje ekipe nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Atanasijević je naveo da im je najvažnije da budu zdravi i nemaju povreda, a nadaju se i medalji.

Odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je na Pale 5. jula i boraviće do ponedjeljka, 15. jula, u okrivu priprema za turnir “C” grupe interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine, kao i za Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije će biti igrane od 9. do 11. avgusta u Bariju u Italiji, a Evropsko prvenstvo biće održano od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

U dosadašnjih 29 šampionata Evrope odbojkaši Srbije učestvovali su na 25 i osvojili 10 medalja i to dvije zlatne, jednu srebrnu i sedam bronzanih.

Od 2006. godine, od kada Srbija nastupa kao samostalna država, odbojkaši su na evropskim prvenstvima osvojili jednu zlatnu i tri bronzane medalje.

Foto: Alexandre Schneider/Getty Images for FIVB

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close