Vijesti

Gradonačelnik Jerinić upriličio prijem za članove SCPD “Bogoljublje”

Srpsko-crkveno pjevačko društvo “Bogoljublje”, koje djeluje pri hramu “Rođenja Presvete Bogorodice” u Doboju osvojilo je zlatnu medalju, prvu u istoriji hora, na međunarodnom takmičenju “Majske muzičke svečanosti” održanom u Bijeljini. U kategoriji duhovne i pravoslavne muzike u jakoj konkurenciji osvojili su 98 od mogućih 100 poena. Izveli su četiri kompozije, a pored njih na takmičenju učestvovalo je još sedam horova iz regiona. Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić upriličio je prijem za članove ovog društva, koje će održati godišnji koncert krajem ovog mjeseca.

-Osvojili smo 98 od mogućih 100 bodova u konkurenciji jako kvalitetnih horova. To je blizu savršenosti, posebno kada se ima u vidu da smo mi amatersko društvo, bez takmičarske tradicije, zasnovano na dobrovoljnoj bazi, jer nemamo taj profesionalni pristup. Međutim, mi smo ipak uspjeli da postignemo kvalitet i da pokažemo u najboljem svjetlu i sebe i grad Doboj – izjavio je Slaviša Đurić, umjetnički rukovodilac SCPD  “Bogoljublje”

30. maja “Bogoljupci” će održati godišnji koncert u svome gradu. Izvešće i kompozicije koje su ih dovele do zlatne medalje na nedavnom takmičenju u Bijeljini.

-Taj koncert će biti povodom obilježavanja Dana grada Doboja gdje će oni prvo pokazati sa kojim kompozicijama su osvojili zlato u Bijeljini, ali i šta sve drugo oni rade. Naravno, tu će biti i određeni gosti, koji će pokazati ono šta oni rade – rekao je protojerej–stavrofor Duško Nedić, duhovnik SCPD “Bogoljublje” Doboj.

Iskrene čestitke članovima društva uputio je prvi čovjek grada Doboja ističući da su sa ovim zlatom učinili ponosnim sve Dobojlije.

-Veliki je uspjeh to što je SCPD “Bogoljublje” donijelo u grad Doboj. Oni su najavili i godišnji koncert 30. maja, to je nešto što će sigurno biti poklon gradu Doboju. Isto tako, oni su u septembru planirali i određene aktivnosti, koje ćemo mi podržati, jer smatram da kulturu uvijek treba podržavati – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Srpsko crkveno-pjevačko društvo “Bogoljublje”, koje djeluje pri hramu “Rođenja Presvete Bogorodice” u Doboju osnovano je 28. februara 2011. godine, uz blagoslov tadašnjeg episkopa zvorničko – tuzlanskog Vasilija. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close