Vijesti

Gradonačelnik Jerinić primio u posjetu polaznike 8. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić primio je polaznike 8. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane iz Srbije u sklopu njihove studijske posjete Republici Srpskoj, tokom kojje su obišli i grad Doboj. Prvi čovjek Grada Doboja upoznao je goste šta je to u ovoj lokalnoj zajednici rađeno u proteklom periodu kada je u pitanju sistem bezbjednosti.

-Istakao bih projekat koji je Grad Doboj finansirao vezano za sigurnosne kamere. U taj projekat smo uložili oko 350.000 konvertibilnih maraka i na taj način omogućili postavljanje 60 kamera u gradu, što je svakako značajno podiglo nivo bezbjednosti građana. U Doboju je formiran i Forum za bezbjednost građana sa kojim smo održali određene sastanke vezano za ono što je aktuelna tema kako ovdje u BiH, tako i u Srbiji, a to je svakako migrantska kriza. Preko Foruma za bezbjednost građana pratimo i taj nivo bezbjednosti, a to ćemo nastaviti raditi i u narednom periodu – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Upravo je gradonačelnik Doboja trebao biti polaznik ove klase Visokih studija.

-Kada sam bio zamjenik ministra odbrane BiH, aplicirao sam na ove studije i bio izabran, ali zbog prevelikog broja obaveza u tom periodu morao sam odustati. Tada smo ovdje imali prijevremene izbore za gradonačelnika Doboja i morao sam se posvetiti kampanji – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Visoke studije bezbjednosti i odbrane predstavljaju organizacionu cjelinu u okviru Škole nacionalne odbrane u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika Ministarstva odbrane Srbije.

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close