Vijesti

Gradonačelnik Jerinić primio predstavnike ZEV-a na broju SP 83 u naselju Pijeskovi

Gradonačelnik Jerinić primio je u posjetu predstavnike Zajednice etažnih vlasnika na broju SP 83 u naselju Pijeskovi.

Stanari zajednice etažnih svijetli su primjer kako sami već 17 godine održavaju zelenu površinu ispred stambenog objekta u kome žive. Njihov trud, rad i zalaganje prepoznala je i lokalna zajednica. Predložiće ih da dobiju novčanu nagradu za Dan grada Doboja.

Zajednica etažnih vlasnika SP 83 u naselju Pijeskovi broji 120 etažnih jedinica. 94 stana,15 poslovnih prostora i 11 garaža. Najveći je ZEV u Doboju. Ovaj  ZEV skoro dvije decenije vrijedno radi na uređenju prostora oko zgrade, jer kažu njihov moto je čist grad Doboj. Godišnje organizuju nekoliko akcija uređenja i čišćenja u kojima učestvuja 60 odsto stanara i starijih i mlađih. Park sa stotinjak sadnica njihovih je ruku djelo.

-Najveći teret i trud je na ljudima koji rukovode ovom etažnom zajednicom, kao i na savjesnim i časnim stanarima koji se uključuju u njihov rad i podržavaju ga. Do te mjere smo kao stanari postigli tu svijest, da kad stanar krene da baci svoju kesu smeća, on će pokupiti i najmanje papiriće koje primjeti na tlu, ako je neko dijete bacilo – izjavio je Dragan Simišić, stanar.

Nakon poplava radili su kažu mnogo. Sredili su prije svega ulazni dio u zgradu.

-Limovi su gore na krovu stradali dosta i morali smo srediti to. Trebali bi uraditi video nadzor na zgradi, zbog toga što smo imali jednu pljačku stana u našoj zgradi. Imamo još uraditi završne dijelove na parkingu zgrade, ispred i iza zgrade, gdje su nam poslovni prostori – rekao je Milovan Todorović, predsjednik Skupštine stanara.

Gradska vlast prepoznala je trud i rad ove zajednice etažnih vlasnika. Pozivaju i druge ZEV-ove da se ugledaju na primjer ovog ZEV-a SP 83, koji zaslužuje svaku pohvalu.

-Ja ću kao gradonačelnik predložiti ovu zajednicu etažnih vlasnika da za Dan grada Doboja dobiju plaketu i novčanu nagradu za svoj trud i rad. Na taj način želimo da motivišemo i ostale zajednice etažnih vlasnika da krenu njihovim putem, kako bi naš grad učinili još ljepšim – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Kako su rekli stanari ZEV-a SP 83 u naselju Pijeskovi nakon svake akcije uvijek uslijedi i zakuska i druženje.Svečano obilježe svaki završetak radova i kuju nove planove kako još ljepše urediti svoje dvorište.

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close