Vijesti

Gradonačelnik Jerinić dočekao učesnike 13. Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” (FOTO)

Učesnike 13. Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka”, u prolazu kroz Grad Doboj, danas je oko 15 časova, dočekao i ispratio gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić.

Jerinić se zahvalio biciklističkim savezima Srbije i Srpske što trinaest godina zaredom organizuju ovu trku koja je poprimila evropski i svjetski karakter.

On je naglasio da je ova trka značajna za samu promociju Grada Doboja i da će je Grad zbog toga podržavati i u narednom periodu.

-Želim da se zahvalim Biciklističkom savezu Srbije i Biciklističkom savezu Republike Srpske koji već trinaest godina zaredom organizuju ovu trku, koja je poprimila evropski i svjetski karakter. Ova trka je značajna i za promociju Grada Doboja i siguran sam da će Grad i u narednom periodu podržavati ovu manifestaciju. Vidno je da se trka u odnosu na prošlogodišnju proširila za dodatne dvije etape, što govori da su i ostale lokalne zajednice željele da budu dio ove velike manifestacije. Hvala još jednom Biciklističkom savezu Srbije i Biciklističkom savezu Republike Srpske i poručujem da smo mi kao Grad Doboj uvijek tu da podržimo ovu manifestaciju i u narednom periodu – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Učesnici 13. Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” danas su vozili treću etapu od Bijeljine do Teslića.

Posljednja četvrta etapa trke vozi se sutra iz Prnjavora preko Dervente, Srpca, Razboja, Topole, Laktaša do Banjaluke

Biciklistička trka “Beograd-Banjaluka”, čiji su pokrovitelji predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Višković, održava se od 18. do 21. aprila uz učešće 176 biciklista iz 30 zemalja. Trka je prvi put etapna, a kao i prošle godine, uvrštena je u prvu kategoriju Svjetske biciklističke federacije.

Ovogodišnje izdanje trke je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Provjeri takođe

Close
Back to top button
Close