KulturaVijesti

Građanska matura

Građanska matura

Sala doma vojske Doboj, 09. juni u 18:00 časova

Ulaz besplatan

***

Mladi kao kreatori svoje budućnosti i novih radnih mjesta

***

Komedija s nogu

 

Doboj, 06. juni 2016. – Fondacija CPI u saradnji sa „Udruženjem za edukaciju i političko obrazovanje Doboj“ organizuje 09. juna 2016. godine u 18:00 časova edukativno zabavni događaj „Građanska matura“ u Doboju u „sali doma vojske“ sa potpuno besplatnim ulazom!

 

Za vrhunsku provod i garantovanu zabavu pobrinuće se ekipa iz grupe Komedija s nogu, na čelu sa Peđom Bajovićem i članovim Anti-kulturnog teatra „Alija Sirotanović“ iz Banja Luke , koji će na duhovit način razgovarati o politici, stanju mladih i o načinima kako da položimo „Građansku maturu“ sa najvišom ocjenom!

 

Skupovi koji su prvenstveno namjenjeni mladima između 17 i 30 godina održavaju se u 6 bosansko-hercegovačkih gradova (Banja Luka, Mostar, Sarajevo, Doboj, Tuzla i Zenica).
Građanska matura je edukativno zabavni događaj namjenjen mladima u našem gradu, prije svega maturantima koji punoljetstvom stiču pravo da svojim glasom učine naš grad i državu boljim mjestom za sve nas!

 

„Želja nam je omogućiti mladima da nauče nešto novo, uputiti ih da nastave da stiču nova znanja i postanu informisani, aktivni i odgovorni građani. Građanska matura namijenjena je i svim onim mladima koji žele otići iz BiH. Želimo ih animirati da utiču na ambijent u kojem žive i da ih podstaknemo da izađu na izbore i glasaju kao dobro informisani građani. Pošto nikada nije kasno da kroz Građansku maturu postanete informisani, aktivni i odgovorni građani, pozivamo sve mlade, a i sve one koji se tako osjećaju, da nam se pridruže na ovom događaju.“ poručila je Mirjana Sirćo, menadžerica grantova Fondacije CPI.

 

Građanska matura je organizovana u okviru projekta „Od budžetske otvorenosti i dostupnosti do  participativnosti“,  finasiranog  od strane  Fonda  Otvoreno društvo Bosne Hercegovine.

 

Pozivamo sve mlade i građane našeg grada da nam se pridruže u Sali doma vojske  Doboju u četvrtak, 09. juna od 18:00h!

 

ULAZ BESPLATAN!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close