Vijesti

Grad Doboj donirao 5.000 KM za Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici

Grad Doboj donirao je 5.000 KM za izgradnju objekta Dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici za 137 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju u južnoj srpskoj pokrajini, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

On kaže da humanitarnu akciju realizuje Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji posredstvom Saveza opština i gradova, institucija, preduzeća i humanih ljudi Republike Srpske, zahvaljujući kojima je do sada sakupljeno oko 80.000 evra za objekat od 631 metar kvadratni, čija je ukupna vrijednost 280.000 evra. 

Arlov navodi da je Doboj osamnaesta lokalna zajednica iz Republike Srpske koja je donirala sredstva. 

“Akciju smo produžili do kraja godine i vjerujemo da će sve lokalne zajednice dati svoj humani doprinos za ovako važan projekat, prvi dnevni centar na Kosmetu i pomoć našem narodu, djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji”, rekao je Arlov. 

On kaže da očekuje i znatnu pomoć od Vlade Republike Srpske na osnovu javnog obećanja premijera Radovana Viškovića, koje je dato na prijemu djece sa Kosova i Metohije 21. juna. 

Arlov je napomenuo da je pomoć obećala i Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju. 

Do kraja godine svi koji mogu i žele da pomognu sredstva mogu uplatiti na žiro račun Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji – 55510000341964-45. 

“Biće to velika pomoć djeci i mladima, njihovim porodicama i ovoj najugroženijoj kategoriji stanovništva na Kosovu i Metohiji”, rekao je Arlov.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA/

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close