High Tech

Googleov VPN stiže za Mac i Windows

Više ne morate da vadite telefon da biste koristili Google One virtuelnu privatnu mrežu.

Google je objavio One VPN aplikacije za Mac i Windows sisteme. Kao i na mobilnom uređaju, VPN šifruje i na drugi način maskira vaš internet saobraćaj.

Google nudi skladište u cloud-u koje uključuje VPN

Ne možete da ga koristite za pristup sadržaju iz drugih regiona kao što možete sa nekim VPN-ovima, ali bi trebalo da vam pomogne ako ste zabrinuti da biste otkrili svoju IP adresu.

VPN zahteva najmanje 10 USD mjesečno za Google One paket od 2TB, iako možete da delite pristup sa do pet drugih ljudi. Podrška za desktop računare dostupna je u sve 22 zemlje u kojima je usluga dostupna, uključujući SAD, Kanadu, Meksiko, UK i veći dio Evrope.

Biće vam potreban najmanje macOS Big Sur ili Windows 10.

Kao i ranije, Google ima nezavisna tijela koja revidiraju svoj VPN.

Takođe dijeli izvorni kod za svoje biblioteke aplikacija kako bi se obezbijedila transparentnost. Desktop aplikacije su vjerovatno zakasnile kada mnogi VPN provajderi već dugo podržavaju više platformi.

Ovo nije nužno najbolja opcija, i sve zavisi od vaših potreba.

Mozilla-in VPN uključuje izbore regionalnog servera za 60 dolara godišnje, dok Opera VPN čak možete dobiti besplatno. Google-ova prednost ostaje u paketu, jer zaista kupujete skladište u cloud-u koje uključuje VPN među svoje prednosti.

Foto: Unsplash

Izvor: Nezavisne

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close