High TechVijesti

Google nagrađuje one koji otkriju bugove u Androidu

Otkad je Google prošle godine pokrenuo Android Security Rewards program, podelio je preko 550 hiljada američkih dolara na račune 82 osobe koje su uspele da pronađu sigurnosne propuste u najrasprostranjenijem mobilnom operativnom sistemu na tržištu.

 

Na primer, najuspešniji “lovac na bugove” uspeo je da zaradi 75.750 dolara jer je pronašao 26 sigurnosnih propusta. Osim njega, 15 osoba uspelo je da zaradi deset hiljada dolara ili više, a prosek za sve 82 osobe bio je 2.200 dolara ili 6.700 po osobi. Jer, neke od osoba otkrile su više od jednog propusta, kao spomenuti “prvak” sa svojih 75.750 dolara.

Ukoliko osoba uključena u Android Security Rewards program uloži svoj novac u testiranje sistema, moći će da dobije i više novca – do osam hiljada dolara za CTS test koji detektivira problem i za patch kako bi se problem ispravio. Barem je tako bilo, sad će se dobiti 33 do 50 odsto više. Takođe, plaćanje se vrši prema tome koliko je propust opasan i težak za rešiti.

Oni koji nađu način da komprimituju uređaj kroz aplikaciju ili pronađu rešenje za kritičan problem na način da se ne koriste Androidovim ugrađenim sigurnosnim opcijama mogli su do sada da dobiju od deset do 20 hiljada dolara.

Jasno je, nema tu ništa gratis, ko nađe problem, mora da zna i kako da ga reši, piše ICTBusiness.

 

Izvor: b92, ICTbusiness

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close