Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je za Srnu da neupućeni pojedinci iz političkog Sarajeva nepotrebno dižu tenzije i šire strah među građane BiH, naglasivši da Republika Srbija nijednim svojim potezom nije urušila suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

“U defileu nisu učestvovali pripadnici Vojske Srbije nego kadeti Vojne i Policijske akademije, a na osnovu potpisanog sporazuma između Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije”, pojasnio je Goganović.

Na pitanje da prokomentariše reagovanja iz političkog Sarajeva i pisanja tamošnjih medija o defileu pitomaca Vojne akademije u Beogradu ulicama Prijedora, Goganović je rekao da je Republika Srbija ozbiljna država i da je ispoštovala sve neophodne zakonske procedure.

“Naime, u ovakvim situacijama kada kadeti sa uniformama, ali bez naoružanja ulaze na teritoriju BiH, neophodno je obavijestiti Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara, što je Republika Srbija i uradila”, naglasio je Goganović.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara rekao je da pojedinim političarima iz Sarajeva, krajnje dobronamjerno, savjetuje da prouče zakone i procedure prije istupanja u javnost.

Pitomci Vojne akademije u Beogradu prodefilovali su jutros ulicama Prijedora uoči obilježavanja 82 godine od Bitke na Kozari, kojem su prisustvovali na Mrakovici.

Tridesetak kadeta i dvadesetak starješina ovog nastavnog centra prošlo je glavnim gradskim šetalištem od hotela “Prijedor” do prijedorskog pozorišta.

Na Mrakovici su, u zajedničkoj organizaciji vlada Republike Srpske i Srbije, danas obilježene 82 godine od Bitke na Kozari, koja je simbol stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša u Drugom svjetskom ratu.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Video: RTRS

Izvor: SRNA

Prethodni članakJagodić: Svjesno sam izabrao najjačeg protivnika za prvu kontrolnu utakmicu ovdje na Zlatiboru (FOTO/VIDEO)
Naredni članakVRIJEME: Sutra pretežno sunčano i toplo, ponegdje moguća kiša