Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović istakao je da je najbolji penicilin za mir i stabilnost u BiH da ratohušački ministar odbrane Zukan Helez podnese ostavku.

“Žalosno je po građane i opasno po BiH kada se nalazimo u situaciji da ministar odbrane konstantno širi ratnohuškačku politiku i javno pokazuje mržnju prema Republici Srpskoj i srpskom narodu. Ne mora Helez voljeti Srpsku kao što je volim ja, ali treba da je uvažava i poštuje”, naglasio je Goganović za Srnu, komentarišući snimak drona koji je objavio Helez, uz poruku “najbolji penicilin za `razdruživanje`, a pri tom domaće”.

Goganović je naveo da u sistemu odbrane jednu trećinu popunjavaju pripadnici Oružanih snaga iz reda srpskog naroda koji su u velikom procentu iz Republike Srpske i koji se ne osjećaju ugodno slušajući konstantne napade Heleza na Srpsku.

“Za godinu i po našega mandata Helez nije uspio da shvati jedno – da on nije ministar odbrane Federacije BiH, nego se nalazi na čelu zajedničkih Oružanih snaga BiH”, naveo je Goganović.

Osvrnuvši se na Helezovu izjavu o proizvodnji dronova u BiH, Goganović je podsjetio da Ministarstvo odbrane nema nadležnost nad namjenskom industrijom, jer ta nadležnost pripada entitetskim ministarstvima.

“Dok se kolega Helez slika sa dronovima i puškama, upućujući pri tom poruke koje su opasne i neprikladne uz funkciju koju obavlja, vojnici, podoficiri i oficiri nemaju osnovne uslove za život i rad na vojnim lokacijama, ishrana nije adekvatna, objekti nam se urušavaju i prokišnjavaju, a nove uniforme nisu dobili godinama. Nažalost, za ove stvarne probleme kolega Helez nema vremena, jer se slika sa dronovima i puškama, šalje ratnohuškačke poruke i na taj način širi strah i paniku među građanima BiH”, ukazao je Goganović. 

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakAmbasada SAD: Nadležni da istraže prijetnje upućene Vulićevoj i Nešiću
Naredni članakDOBOJ: Povrijeđen motociklista