Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović i ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov ocijenili se danas da je bezbjednosna situacija u BiH stabilna, te naglasili važnu ulogu Euforove misije “Altea”.

Goganović i Kalabuhov istakli su da Eufor i dalje ima vitalnu ulogu u očuvanju mira i bezbjednosti u BiH i da je od velikog značaja njegovo prisustvo čiji je mandat Savjet bezbjednosti UN produžio za još godinu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Tokom sastanka u Sarajevu razgovarano je o modalitetima odbrambene bilateralne saradnje, te navedeno da je ostvaren značajan stepen saradnje, ali da ima prostora za njeno unapređenje i proširenje.

Goganović je istakao da je Rusija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i ukazao na potrebu njegovog poštovanja od svih u BiH, kao i na značaj očuvanja mira i stabilnosti u zemlji.

Osim Goganovića, sastanku su prisustvovali i šef kabineta zamjenika ministra Aleksandar Nikolić, savjetnik Mladen Јoksimović, te vojni ataše Ruske Federacije u BiH brigadir Ilja Skrebnev.

Foto: rtrs.tv/Ustupljene fotografije

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Srpska stabilna, lažne priče o lošem finansijskom stanju (VIDEO)
Naredni članakCvijanovićeva sa Makronom ispred Јelisejske palate