Vijesti

Godišnja izvještajna skupština Gradske organizacije Crvenog krsta Doboj

Gradska organizacija Crvenog krsta Doboj održala je godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su prisustvovali predstavnici mjesnih organizacija ove humannitarne organizacije.

Bila je ovo prilika da se rezimiraju rezultati rada u prethodnom periodu, ali i predstave planovi za ovu godinu. Iz dobojskog Crvenog krsta kažu da su zadovoljni dosadašnjim radom , a u prvom planu im i dalje ostaje rad sa mladima.

-U Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Doboj rad sa mladima se nastavlja u kontinuitetu i mladi su prisutni gotovo u svim našim aktivnostima, a planirano je da tako bude i ove godine. Ono čime se Crveni krst naravno bavi jeste i socijalno – humanitarna aktivnost, koja se sastoji od podjele paketa ili od višegodišnjih, odnosno decenijskih donacija naših holandskih prijatelja, kojima se obezbjeđuju sredstava za pripremu značajnog broja paketa. Ali isto tako i naši mladi volonteri dodatno obezbjede još tih paketa – izjavio je Marin Kvaternik, predsjednik GO CK Doboj.

Kako su iz ove humanitarne organizacije naveli posebno su zadovoljni sa projektom kućne njege , koji već dvije godine uspješno realizuju sa Crvenim krstom iz Švajcarske .

Trenutno imamo 43 korisnika sa tendecijom daljeg povećanja, što smo i očekivali, a što je jako bitno ovom našem gradu. Sa povećanjem broja korisnika ukazala se i potreba za povećanjem broja izvršilaca tih usluga, od prvobitnih dvoje troje sada smo došli do četiri. To su osobe koje su zaposlene i koje primaju naknadu. Da se razumijemo, to je profesionalni rad, koji stvarno zahtijeva značajan i napor, tako da  je sa ovim zaokružen stvarno jedan koristan projekat – rekao je Marin Kvaternik, predsjednik GO CK Doboj.

Podrške ovoj organizaciji ne manjka ni od Gradske uprave.

-Mi podržavamo sve njihove aktivnosti i ono što nas uvijek raduje jeste, da oni proširuju svoje aktivnosti na sve naše mjesne zajednice na prostoru Grada Doboja. Jako je pozitivno što oni stalno podmlađuju svoj kadar i što motivišu kako učenike osnovnih i srednjih škola, tako i sve druge uzraste da uzmu učešće u aktivnostima Crvenog krsta. Oni pomažu našim građanima kroz različite oblike pomoći i zbog toga naša saradnja će biti nastavljena i u narednom periodu. Sve ono što njima bude neophodno, imaće na raspolaganju u Gradskoj upravi – izjavio je Dragan Vasilić, zamjenik gradonačelnika Doboja.

U narednom periodu u Crvenom krstu kažu radice na popularizaciji ove organizacije među stanovništvom. Pokrenuta je web stranica, a u uskoro bi trebalo da izađe i prvi bilten, koji će posredstvom mladih aktivista dolaziti do građana.

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close