Vijesti

GBO Doboj: Tubić – Presuda Veselijevoj nastavak omalovažavanja srpskih žrtava

Sud BiH svojom prvostepenom presudom kojom je Elfeta Veseli osuđena na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika nastavlja sa omalovažavanjem srpskih žrtava i minimiziranjem krivice zločinaca u proteklom ratu, rekao je Srni predsjednik Gradske boračke organizacije Doboj Pero Tubić.

“Ovo je još jedna presuda koja dokazuje pristrasnost sudova koji se bave suđenjem za zločine iz proteklog rata i nije nam jasno gdje vodi ova drskost i bezobzirnost sudija koji mogu donijeti ovakvu presudu”, naveo je Tubić. 

On je istakao da namjerno omalovažavanje srpskih žrtava i minimiziranje krivice zločina, čak i ovog tako teškog i okrutnog, vodi samo stvaranju ogorčenja i osjećaja da neprijateljstva nisu prestala. 

“Presude na ovakvim sudovima trebalo bi da budu pravedne i da vode ka pomirenju. Nažalost, to u slučaju suđenja zločina nad Srbima nije slučaj”, rekao je Tubić. 

On je naveo da dobojska boračka organizacija radi analizu presude za ratne zločine i visine kazni prema izvršiocima – pripadnicima sve tri zaraćene strane, na kojoj će se jasno vidjeti pristrasnost prema muslimanskoj strani. 

Sud BiH izrekao je danas prvostepenu presudu kojom je Elfeta Veseli osuđena na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika. 

Sakib Halilović oslobođen je optužbi da je posmatrao ubistvo dječaka i propustio da, kao komandant Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH, kazni Veselijevu, koja je bila pripadnik ovog voda. 

Foto: Screenshot/Youtube

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close