Sport

Gasperini u centru pažnje, oglasila se Valensija

Trener Atalante, Đan Pjero Gasperini, u centru je pažnje fudbalske javnosti.

Njegova izjava da je bio zaražen virusom korona još u martu, tokom utakmice Lige šampiona Valensija-Atalanta, izazvala je žestoka reagovanja. Oglasio se i španski klub.

U Valensiji su iznenađeni tvrdnjama Gasperinija da je dan ranije i na dan utakmice 10. marta bio svjestan simptoma virusa korona i da nije preduzeo preventivne mjere. Takav potez, navodi se u saopštenju, mnoge ljude doveo je u opasnost tokom putovanja u Valensiju.

Podsjećamo, ovaj meč odigran je pred praznim tribinama, uz stroge mjere bezbjednosti kako bi se spriječio rizik od zaraze virusom Kovid 19, upravo zbog dolaska osoba iz područja koje su označene kao rizične.

Nekoliko dana nakon tog meča, oko 35 odsto Fudbalskog kluba Valensija bilo je zaraženo virusom korona. Saopštenje je stiglo kao reagovanje na izjavu Gasperinija da se pred samu utakmicu osjećao loše te da je izgubio čulo ukusa što je bio jedan od siptoma virusa korona.

Ipak, nakon nekoliko dana njegovo zdrvastevno stanje se poboljšalo, a da je bio pozivitan na Kovid-19 saznao je tek prije deset dana nakon urađene analize krvi.

Podsjećamo, Bergamo, odakle dolazi Atalanta, jedan je od italijanskih gradova koji je najteže pogodila pandemija virusa korona.

Foto: Getty Images

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close