Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić saglasili su se danas u Beogradu da je zajednička borba protiv savremenih bezbjednosnih izazova izuzetno važna za efikasno suprotstavljanje svim oblicima organizovanog kriminala.

Gašić i Nešić, koji su se sastali na marginama 24. Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u Јugoistočnoj Evropi, konstatovali su da je zajednička borba protiv prekograničnog kriminala i suzbijanja ilegalnih migracija od ključnog značaja za BiH i Srbiju, budući da kao tranzitne zemlje trpe pritisak masovnih migracija.

Oni su razgovarali o saradnji u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i bezbjednosti granice, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Gašić i Nešić osvrnuli su se i na susret početkom oktobra u Beogradu i istakli da to potvrđuje bliskost saradnje dva ministarstva i spremnost obje strane za nastavak komunikacije i koordinacije s ciljem jačanja bezbjednosti u regionu.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra pretežno sunčano
Naredni članakDodik: Biću prvi predsjednik samostalne Republike Srpske (VIDEO)