Sport

Fudbalski klub Radnik i zvanično učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope

Fudbalski klub Radnik je i zvanično učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope, potvrdio je semberski tim na društvenim mrežama. Bijeljinski tim je dobio pozivnicu nakon što je sarajevski Željezničar ostao bez licence, jer nije na vrijeme izmirio obaveze prema bivšem treneru Slavku Petroviću.

Ova odluka obradovala je navijače i rukovodstvo tima iz Bijeljine, a generalni direktor Nebojša Tomić ističe da će čelni ljudi kluba učiniti sve kako bi se što spremnije dočekali prvi evropski susreti.

– Želim da pohvalim nadležne komisije FS BiH koje su proteklih dana trpile pritiske kako bi odluka Komisije za licenciranje bila promijenjena. Savez je još jednom pokazao dosljednost i principijelnost, pa će FK Radnik igrati kvalifikacije za Ligu Evrope. Mi smo ispoštovali sve ono što je FS BiH tražio kako bi dobili licencu i kao prvi tim poslije Željezničara na tabeli predstavljaćemo BiH na evropskoj sceni. Nama predstoji aktivan odmor, jer želimo što bolje da se spremimo i reprezentujemo naš fudbal. U toku pauze pokušaćemo da dovedemo nekoliko pojačanja i organizujemo mečeve na Gradskom stadionu u Banjaluci koji smo prijavili kao doomaći teren za odigravanje utakmica – rekao je Tomić.

Radnik je već jednom učestvovao u evropskim takmičenjima kada je eliminisan od bugarske Beroe. Bijeljinski tim će ime rivala saznati 18.juna kada je žrijeb za prvo kolo.

Foto: FK Radnik/Facebook

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close