Vijesti

Formirati šahovske sekcije u školama

Omladinski šahovski klub “Sloga” organizovao je večeras druženje sa članovima šahovske sekcije Osnovne škole “Sveti Sava” Doboj, s ciljem popularizacije ovog sporta među najmlađim uzrastom.
Predsjednik “Sloge” Zdravko Đuričić najavio je osnivanje omladinske škole šaha, kome će prethoditi aktivnosti na formiranju šahovski sekcija u okviru dobojskih osnovnih škola.

Nakon toga će, navodi Đuričić, biti organizovana zajednička takmičenja na nivou osnovnih škola, selekcija najboljih takmičara, te forimiranje tima koji će ovaj grad predstavljati na omladinskom prventvu Republike Srpske u aprilu naredne godine.

Predsjednik šahovske sekcije dobojske Osnovne škole “Sveti Sava” Radenko Pijunović očekuje da će međusobna saradnja poboljšati kvalitet rada članova sekcije s obzirom da se njihovo druženje organizuje jednom sedmično kao vannastavna aktivnost.

On navodi da sekcija broji oko 56 članova i da ima dugu tradiciju postojanja sa zapaženim rezultatima na lokalnom, republičkom i saveznom takmičenju.

Potpredsjednik norveškog Šahovskog kluba “Car Lazar” iz Damena Darko Đuričić najavio je podršku u nabavci profesionalne šahovske opreme za ove potrebe.

Izvor: agencije

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close