Sport

Evroliga mijenja pravila: Tri odgađanja meča, a onda 20:0

Na sastanku čelnika Evrolige donijeto je novo pravilo, tačnije promijenjeno je ono koje se ticalo slučaja da neki tim ne može da igra utakmicu kada ima previše igrača zaraženih virusom korona.

Posebno pravilo je govorilo da ako ekipa nema osam igrača sa kojima bi mogla da igra utakmicu onda gubi meč službenim rezultatom 20:0. što se desilo u nekoliko situacija: Zenit nije mogao da igra mečeve u Španiji sa Baskonijom i Valensijom, dok Asvel nije igrao sa Panatinaiksom i Zvezdom.

Sa druge strane Himki je skupio ekipu i odigrao utakmice sa Realom i Baskonijom minule sedmice i obje je izgubio, a te mečeve je igrao sa nekoliko juniora.

Ipak sada je pravilo promijenjeno pa će u sluačju da je tim u izolaciji zbog pozitivnih slučajeva virusa korona ili u slučaju da nema dovoljan broj igrača na raspolaganju ipak moći da odigra utakmicu.

Novo pravilo kaže da jedna utakmica može da se odlaže tri puta, u slučaju da postoji raspoloživi datum da se meč odigra. 

Ukoliko nema prostora u rasporedu i ukoliko je utakmica tri puta odgađana, onda klub koji je prvi put bio spriječen da igra gubi meč rezultatom 20:0. Utakmice se odlažu samo do određenog datuma, pa tako u Evroligi postoji mogućnost da se utakmice igraju do 13. aprila.

Foto: MN Press

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close