Bogojavljenskim koncertom  i izložbom u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje počinje sezona kulturnih dešavanja u gradu.Tradicionalni Bogojavljenski koncert se održava po 22. put, a publici će se predstaviti Etno grupa „Trag“ iz Laktaša.

 

Riječ je o vokalno-instrumentalnom sastavu koji njeguje tradicionalnu muziku Balkana. Koncert će se održati 18. januara u Velikoj sali dobojskog hrama kulture. Gost koncerta biće Dječiji hor koji djeluje pri hramu Svetih apostola Petra i Pavla. Ulaz na koncert, kojem će predhoditi izložba Međunarodne umjetničke kolonije „Pliva“ ,  slobodan.

Direktor Centra za kulturu i obrazovanje Vukosava Sofrenić pozvala je Dobojlije da svojim dolaskom podrže otvaranje kulturne sezone u gradu, ali i da uživaju u Bogojavaljenskoj noći uz muzičke i likovne sadržaje.

 

Ona je kazala da se radi o zaista kvalitenom programu, koji ne treba posebno predstavljati. Etno grupa „Trag“  je gotovo svima poznata, a kada je riječ o koloniji, dovoljno je reći da je njen selektor poznati akademik.

 

-Kada kažemo da je njen selektor akademik Milivoje Unković  to dovoljno govori o kakvoj je izložbi riječ, na koloniji nastupaju renomirani slikari iz inostranstava, a pruža se prilika i mlađim ljudima da se afirmišu, rekla je Sofrenić.

 

Ova izložba će zidove Umjetničke galerije krasiti mjesec dana.

 

U Centru za kulturu smatraju da je prošla godina bila uspješna, te da je ovaj hram kulture bio domaćin brojnih kvalitetnih sadržaja, od izložbi, predstava, književnih i pjesničkih večeri do velikih koncerata, kao i drugih, tradicionalnih manifestacija, kao što je Teatar fest.

Ništa manje ne očekuju kažu ni u novom ljetu. Nakon  Bogojavljenskog koncerta slijedi Svetosavska akademija, potom predstava „Udaj se muški“ u kojoj glavnu ulogu igra Snežana Savić, a već u martu bi trebao da bude održan i koncert Ivana Bosiljčića. Prošle godine organizovali su i otvorene projekcije, što je bilo novina u našem gradu, nove sadržaje najavljuju i za naredni period, ali,  kako kažu, o njima ne žele prerano da govore.

(RTV DOBOJ)

Prethodni članakPretežno oblačno, temperatura oko 10 stepeni
Naredni članakUlica Nikole Tesle u ponedjeljak bez struje