Vlada Republike Srpske je u sektor boračkih kategorija do sada ulagala više od 500 miliona KM, a od nove godine biće uloženo dodatnih 150 miliona KM, izjavio je u Trebinju ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić.

Novim podzakonskim aktom, u redovni mjesečni borački dodatak uključeni su i borci šeste i sedme kategorije, koji imaju učešće na borbenim linijama, a starosna granica je spuštena na 45 godina. U razgovoru sa rukovdstvom Gradske boračke organizacije Trebinje razmatrana je i mogućnost zapošljavanja djece poginulih boraca, koja još nemaju zaposlenje.

– Imamo oko 40 djece, a problem su kvalifikacije, jer, teško je naći mjesta za nekoga ko je duže vrijeme na birou, sa jednom kvalifikacijom. Predložićemo da se prekvalifikuju da bi dobili svoj posao – kaže Pero Vuković predsjednik Skupštine GBO Trebinje.

Egić je istakao da će već od nove godine, 194.000 boraca ostvariti mjesečni borački dodatak.

– Do sada, u ovaj vid, po nekoliko zakona, u ovaj sektor Vlada Republike Srpsle je ulagala 500 miliona maraka, a od nove godine dodatnih 150 – dodao je on.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakKalabuhov: Suđenje i sankcije predsjedniku Srpske čista manipulacija (VIDEO)
Naredni članakDodik: Formiranje Skupštine srpskog naroda BiH od istorijskog značaja