Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite zadovoljno je radom republičkog Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida.

Na sastanku s rukovodstvom Fonda, resorni ministar Danijel Egić, prenio je prijedloge udruženja koja okupljaju lica s invaliditetom za poboljšnje rada Fonda. Ragovorano je i o aktivnostima plamiranim u ovoj i narednoj godini.

– Da pokušamo naći modalitet kako da iznađemo veća sredstva za novčani stimulans kada su u pitanju nova radna mjesta, odnosno nova zapošljavanja. Želim samo napomenuti da smo mi to uradili u 2023. godini, da su ta sredstva iznosila 4.500, a da smo u saradnji sa Ministarstvom ta sredstva podigli na 7.000 maraka – rekao je Stevica Dronjak direktor Fonda za profesionalnu rehanilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske.

Danijel Egić ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske naveo je da su se primjedbe najviše odnosile da se pojednostav javni pozivi, da bi se uključilo što više korsnika.

– U narednom periodu ćemo da razgovaramo o tome kako da poboljšamo javni poziv za određene grupe invalida koje su oni naveli – dodao je on.

U Fondu navode da su u javnom pozivu za održivost zaposlenosti i ekonomsku podršku uvažene sve prijave i da će biti utrošeno svih planiranih 700 hiljada maraka.

Foto: srna.rs

Izvor: RTRS

Prethodni članakUŽIVO – Konferencija za novinare nakon sastanka Dodika sa nosiocima najodgovornijih funkcija
Naredni članakSrpska bilježi pozitivne makroekonomske pokazatelje za 2023. godinu, uz rekordnu zaposlenost