Vijesti

DUGA NJIVA: Služen parastos i položeni vijenci na spomen-obilježje

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije služio je danas kod spomen-obilježja na Dugoj NJivi parastos za 413 pripadnika vojske i policije Republike Srpske i Republike Srpske Krajine poginulih u operaciji “Koridor života”, jedne od najvažnijih bitaka u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence na spomen-obilježje borcima položio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, izaslanik predsjednika Repbulike Srpske Miladin Dragičević, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, ministar energetike i rudastva Petar Đokić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević i delegacija Narodne skupštine Republike Srpske. 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik položio je vijenac na spomen-obilježje poginulim borcima u vojnoj operaciji “Koridor 92”

Vijence su položile i delegacije Udruženja porodica zarobljenih i poginulih boraca, Saveza logoraša, Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Srpske, predstavnici opština Modriča, Vukosavlje, Doboj i Brod, te učesnici marša u čast 12 banjalučkih beba, koji su, po jakoj kiši, prepješačili od Osječana do Duge NJive. 

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić položio je vijenac na spomen-obilježje poginulim borcima u vojnoj operaciji “Koridor 92”

Prije parastosa obavljen je obred lomljenja slavskog kolača, povodom slave manastira Sveti car Lazar, u prisustvu izaslanika predsjednika Srpske Miladina Dragičevića, predstavnika boračkih organizacija, načelnika opština Modriča, Brod i Vuksavlje, te brojnih vjernika i sveštenstva. 

Manastir Sveti car Lazar na Dugoj Njivi, u prisustvu izaslanika predsjednika Srpske Miladina Dragičevića, predstavnika boračkih organizacija, načelnika opština Modriča, Brod i Vuksavlje, te brojnih vjernika i sveštenstva obilježio je i krsnu slavu.

Članovi Udruženja odgajivača sitnih životinja i ove godine su pustili 12 bijelih i jednog crvenog goluba u znak sjećanja na 12 banjalučkih beba, što je bio direktan povod za akciju “Koridor života”.

Foto: rtrs.tv, srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close