Vijesti

Đokić se žali da Srbija odvlači investitore iz RS

BANJALUKA, Kompanija „Biteks“ odnosno bivši „Nikola Tesla“ trenutno ne obavlja nikakvu djelatnost, a iako predstavnici Vlade RS razgovaraju sa dva potencijalna partnera o pokretanju pogona i to je upitno jer Srbija povoljnijim uslovima odvlači investitore od RS.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić rekao je za poslovni portal CAPITAL.ba daovo Ministarstvo trenutno pregovara sa Italijanima i sa još jednim partnerom.

„Mislim da smo na dobro putu da to riješimo. Međutim, trenutno nam predstavlja problem to što Srbija daje izuzetno povoljne uslove i svi predstavnici kompanija koji su posljednjih mjeseci bili na razgovoru kod mene, poslije toga su otišli u Srbiju i tamo su i ostali“, rekao je Đokić.

On je naglasio da Srbija samo za zapošljavanje njenih građana daje daleko veći iznos nego RS.

„Srbija daje 5.000 evra po jednom zaposlenom kao direktan podsticaj, a osim toga daje i opremu i obejkte u kojima se obavlja djelatnost tako da je to izuzetno povoljno za one koji su ovdje htjeli da dođu, a odlaze u Srbiju“, rekao je Đokić i dodao da je za Vladu RS najbitnije da radnici „Biteksa“ budu angažovani kod nekog poslodavca koji će nastaviti da obavlja tekstilnu djelatnost u pogonima u Bileći.

Inače, firma „Nikola Tesla“, koja odnedavno nosi naziv „Biteks“ radila je za njemačku firmu „Štajman“, ali je došla u probleme nakon što je ta njemačka komapnija otišla u stečaj.

 

Izvor: capital.ba

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close