Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da srpski narod ima pravo na svoju jedinstvenu državu na Balkanu i da je ujedinjenje moguće realizovati u narednih nekoliko godina.

– Nakon oslobađanja od Turaka, Velika Britanija nije dozvolila da Srbi formiraju jedinstvenu državu na Balkanu. Pokušaj Srba, koji su bili na pobjedničkoj strani u Prvom svjetskom ratu da formiraju jedinstvenu državu spriječen je od Britanaca i drugih koji su nametnuli priču o Јugoslaviji, na štetu srpskog naroda i uništavanja njegove ideje – rekao je Dodik.

On je rekao da bi trebaljlo naći zajednički imenilac za stvaranje jedne nove cjelovite države na Balkanu i da to ne bi trebalo nikoga da brine jer je to realno i očito.

– U Republici Srpskoj žive dominantno Srbi i oni nisu nikada prihvatili da žive u centralizovanoj i unitarnoj BiH. Prihvatili smo da živimo u dejtonskoj BiH, ona je srušena silnim intervencijama. Ostale su krhotine Dejtona, pokušava se završiti priča kako treba oduzeti imovinu i centralizovati je na nivo BiH – istakao je Dodik.

Dodik je rekao da BiH nema budućnost, svidjelo se to raznim mešetarima iz EU i Amerike ili ne.

On kaže da mogu da nametnu štetne mjere Srbima, ali Srbi nikada neće prihvatiti centralizovanu BiH.

– Srbi prihvataju Republiku Srpsku i vodićemo je onako kako mi mislimo da treba – istakao je Dodik.

Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Sudije i tužioci pod direktnim uticajem nekoliko ambasada u Sarajevu (VIDEO)
Naredni članakMETEOALARM: Upozorenje zbog jakog vjetra