Vijesti

Dodik: Spreman sam da razgovaram, za razliku od njih uvijek sam poštovao dogovor (VIDEO)

Spreman sam da pričam, i uvijek sam poštovao dogovor za razliku od njih, jer imali su međunarodnu zajednicu iza sebe, komentarisao je eventualni sastanak sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA, Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, gostujući u našoj emisiji Telering.

U petak sam u Sarajevu, ali to uopšte nije važno, istakao je Dodik, osvrnuvši se opet na koncept koji predlaže:

– Ovo je nespojivo. Da je pravde i Božije i zemaljske, jedna imaginarna priča Bošnjaka i njihovog rukovodstva, kako oni trebaju zbog nekog budućeg vremena za 200 godina da ubace migrante, i da se prošire na Banjaluku, a da će Srbi da se isele, zato kao i trpe. Za njih bi najbolje bilo da su oni posebna država, pa nek se zove i Bosna, a da mogu da je kontrolišu, pa čak i nek se uvežu konfederalno sa državama kojima žele, Turskom, ili već s kim im je stalo – naglasio je Dodik.

Dodik je poručio da Republika Srpska sa takvim scenarijem nema problem.

– Pustite nas da radimo i živimo na svome u dobrim komšijskim odnosima.  Spremni smo da prihvatimo međunarodni sporazum o demiliratizaciji, da nema oružanih snaga na ovim prostorima. Ne mogu to Bošnjaci zaustaviti, to je nepovratan proces – rekao je Dodik.

Poručio je da je ponosan na svoje saradnike, koalicione partnere, dvije trećine u Narodnoj skupštini Srpske, koji će glasati za ova rješenja.

Foto: srna.rs

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close