Elmedinu Konakoviću je veoma poznato da Kristijan Šmit nije imenovan u skladu sa Aneksom 10, izjavio je predsjendik republike Srpske Milorad Dodik, reagujući na Konakovićevu izjavu da “ne postoje nejasnoće u vezi sa statusom Kristijana Šmita u BiH i da on uživa status diplomatskog agenta u skladu sa odredbama Aneksa 10”.

– Kome to više vrijedi da se govori? Koliko puta moramo da kažemo da se treba pročitati Aneks 10 i vidjeti to? Konaković ne sprovodi politiku partnera na nivou BiH nego neku svoju i politiku stranaca koji su ovdje – istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da Srpska ima pravo da donosi svoje zakone i da će nastaviti to da radi.

– Zakon o radu nevladinih organizacija je bukvalno prepisan zakon SAD, malo ublažen jer su oni tamo daleko rigorozniji tamo za razliku od nas koji smo samo predvidjeli da se plaćaju novčane kazne – naveo je Dodik.

Dodik smatra da je razlog svega što Konaković govori raniji dogovor da u septembru bude na stolu zakon o Ustavnom sudu kojim će “biti eliminisane sudije Ustavnog suda”

– Oni sada žele da izbjegnu tu obavezu jer njima te sudije i Šmit trebaju da se obračunaju sa Srpskom zato što bez tog obračuna oni nemaju nikakvu snagu” – poručio je Dodik. 

Foto: instagram.com/mdodik.official

Izvor: RTRS

Prethodni članakVRIJEME: Sutra sunčano i toplo
Naredni članakDOBOJ: Vulić: Dodik je nezamjenjiv i nepobjediv