Vijesti

Dodik: Saradnja u interesu Srpske

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je SNSD sa PDP-om 1999 potpisao sporazum o principima zajedničkog političkog djelovanja koji predviđa i definiše međusobnu stranačku saradnju u interesu Republike Srpske.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je PDP 1999 parlamentarna partija u Srpskoj, s obzirom da u Narodnoj skupštini ima poslanika Slavka Gligorića.

– Oni su spremni da budu dio naše parlamentarne koalicije na republičkom nivou što je važno u aktuelnom i dosta turbulentnom trenutku u kome se nalazimo kada je riječ o dešavanjima u BiH i regionu – rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo potpisanim sporazumom, te je dodao da SNSD i PDP 1999 dijele iste vrijednosti i procjene u vezi sa situacijom u Srpskoj i BiH.

– Smatramo da stabilizacija Srpske mora početi od jačanja njenih institucija, a dolazak poslanika Gligorića je za nas veliki dokaz upravo takve jedne politike. Smatramo da je ovo dobro za ukupne političke odnose i razvoj u Srpskoj i BiH – rekao je Dodik.

Predsjednik PDP-a 1999 Siniša Đorđević je rekao da ova partija baštini kohezione politike koje će se voditi u interesu i u korist očuvanja Srpske.

– Sve što SNSD bude donosio u okviru i u interesu očuvanja Srpske podržaćemo, iako nećemo učestvovati u vlasti u Republici – rekao je Đorđević.

On je naveo da su apsurdne opozicione priče, poput SDS-ove, da je Milorad Dodik remetilački, a ne kohezioni faktor na ovim prostorima.

Đorđević je rekao da je aktuelni PDP, nažalost, postao partija političkog konflikta, a ne pomirenja.

On je povodom uvođenja američkih sankcija lideru SNSD-a rekao da u ovom trenutku treba biti uz Milorada Dodika, jer se “na muci poznaju junaci”.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović, te poslanik u parlamentu Srpske Slavko Gligorić.

Sporazum je potpisan u prostorijama Sekretarijata SNSD-a.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close