Vijesti

Dodik: “Republika Srpska nikad nije bila jača” (VIDEO)

Zarobljeni um Šefika Džaferovića ide za tim da su zapadnjaci protiv Rusa, a da BiH nešto gubi zbog neuvođenja sankcija Rusiji, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Јa mislim da mi dugoročno dobijamo. Mi nećemo uvesti sankcije Rusiji, kao što oni trče da se podmetnu svagdje, mi ne želimo da na taj način gledamo svijet. Rusija je naš i ekonomski i politički partner – poručio je Dodik.

Dodik je rekao da Srpska ne želi da prekine saradnju ni sa zemljama EU, ali da nije problem ako oni žele da je prekinu.

– Ovo više govori o tome da to što Džaferović govori jeste da je BiH neodrživa – istakao je Dodik.

On se usprotivio učestalim pokušajima većeg broja sarajevskih političara da majorizuju i Srbe, kao i Hrvate, i tako ugroze zajednički opstanak konstitutivnih naroda u BiH, suprotno Dejtonskom sporazumu.

– Nas odavde niko neće otjerati ni pomjeriti jer Republika Srpska je država koja može da se brani i kojoj ne treba i ne smije da se prijeti – izjavio je Dodik.

Dodik je naglasio da “ovdje rata neće biti”.

– Srpska ima svoju teritoriju, političku i institucionalnu vlast, uključujući stanovništvo, i to je po međunarodnim standardima država. Srpska ništa ne želi od FBiH, ali je boli to što u tom entitetu Srbi žive loše. Srpska je neupitna stvar, a prije će biti da će nestati BiH – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da “Republika Srpska nije sama, nikad nije bila jača i nikad bolje nije stajala i nikada nije kao danas imala svoje prijatelje u regionu i svijetu”.

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close